×
Tallenne ei ole saatvilla.
Sulje

LIVE

24.10.2016
14:00
123 views
Kesto 1h 30min
Kart­ta­so­vel­luk­set, pank­ki­toi­min­ta, sää­en­nus­teet ja ym­pä­ris­tön­seu­ran­ta. Olem­me riip­pu­vai­sia ava­ruus­tek­no­lo­gias­ta mo­nil­la tär­keil­lä yh­teis­kun­nan osa-alueil­la. Sa­maan ai­kaan ke­hit­ty­vä ava­ruus­tek­niik­ka ja -lii­ke­toi­min­ta tar­joa­vat meil­le apua kan­sal­li­set ra­jat ylit­tä­vien on­gel­mien rat­kai­se­mi­seen.

Mikä merkitys avaruustoiminnalla on yhteiskuntamme toimivuudelle? Mitä vaikutuksia avaruustoiminnan häiriöillä voi olla? Millainen uhka on äärimmäinen avaruusmyrsky ja miten siihen tulisi varautua?

Tutkijoiden tietoiskuissa Jaan Praks (avaruustekniikan kehittäminen ja piensatelliitit), Laura Ruotsalainen (satelliittihäirintä, etänä) ja Markus Holopainen (satelliittikuvien mahdollisuudet metsien kaukokartoituksessa).

Keskustelemassa ovat Jarna Hartikainen, Juha-Matti Liukkonen, Maija Lönnqvist ja Minna Palmroth. Tilaisuuden juontaa Jari Hanska.

Tutustu Tiedekulman Katse ylös -ohjelmasarjan koko ohjelmaan täällä: https://www2.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma/katse-ylos