×
Tallenne ei ole saatvilla.
Sulje

LIVE

24.10.2016
14:00
Kesto 1h 49min

Suomalaiset ovat astuneet 2000-luvulla uuteen, entistä kovempaan maailmaan. Markkinoiden avautuminen ja uudet teknologiat luovat uusia mahdollisuuksia mutta lisäävät myös painetta: vaatimukset ovat kasvaneet, ja muutos murentaa vanhoja elämäntapoja, ammatteja ja identiteettejä. Kiristymisen tunne vaikuttaa kaikissa suomalaisen yhteiskunnan ryhmissä. Millaisia ovat talouden murroksessa elävien ihmisten kokemukset itsestään ja yhteiskunnasta?

Kahdeksan kuplan Suomi -tapahtumassa 1.3.2022 klo 17 keskustelemassa ovat Anu Kantola, Sanna Aaltonen, Pekka Tuominen ja Lotta Junnilainen. Mukana myös mm. Pauliina Patana ja Mika Maliranta. Juontajana on Jari Hanska.

Kansalaisuuden kuplat ja kuilut -projekti (www.bibu.fi) jalkautui ympäri maata ja haastatteli yhteensä 350 suomalaista kaikkiaan 30 eri paikkakunnalla etsien suomalaisten syviä tarinoita ja vastausta siihen, onko Suomea enää olemassa. Tapahtumassa tutkijat keskustelevat juuri julkaistun Kahdeksan kuplan Suomi -kirjan (https://www.gaudeamus.fi/teos/kahdeksan-kuplan-suomi/) pohjalta siitä, mitä ovat suomalaisten syvät tarinat kiristyvässä yhteiskunnassa.

Katso tekstitetty versio Tiedekulman YouTube-kanavalta: https://youtu.be/cQ_N_zDalkQ