×
Tallenne ei ole saatvilla.
Sulje

LIVE

24.10.2016
14:00
Kesto 1h 4min

Luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi tarvitaan pikaisia toimia. Tiedekulman Pinnalla-ohjelmassa 19.10.2021 klo 12 taustoitetaan ajankohtaisia luontokadon kysymyksiä ja pureudutaan luonnon monimuotoisuutta käsitteleviin kansainvälisiin neuvotteluihin.

Luontokadon pysäyttämistä koskevat neuvottelut ovat siirtyneet pandemian takia jo kahdesti. Lokakuussa valtiot pääsevät vihdoin neuvottelemaan, kun YK:n biodiversiteettikokouksen (COP-15) ensimmäinen vaihe käynnistyy virtuaalikokouksella ja osittain paikan päällä Kiinan Kunmingissa. Kaksiosaisen kokouksen tavoitteita on verrattu Pariisin ilmastosopimukseen.

Minkälaisia tekoja ja tietoa luontokadon pysäyttämiseksi tarvitaan? Mitä kaikkea on jo yritetty? Minkälaisia toimia kansainvälinen yhteisö on valmis tekemään ja millaisia ovat eri maiden tavoitteet? Miten ihmiset ovat aiheuttaneet sukupuuttoja ja miten tähän on tultu?

Pinnalla-ajankohtaisohjelmassa keskustelemassa Luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja, lajien uhanalaisuusarvioinnin asiantuntija Aino Juslén, Yhdysvaltain tutkimuksen professori, ympäristöhistorian tutkija Mikko Saikku ja ympäristöneuvos Marina von Weissenberg ympäristöministeriöstä. Keskustelun juontaa Helsingin Sanomien luontokadon kirjeenvaihtaja Petja Pelli.

Katso keskustelu tekstitettynä: https://youtu.be/d9RkvJmiMIM.